Για τους γονεις

Γιατί ανάγκη για ψυχαγωγία δεν Εχουν μόνο τα παιδία

Το σχολείο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο – Ιούλιο με ωράριο πρωινών τμημάτων από τις 07:00 έως 16:00 και απογευματινών τμημάτων 14.30 έως 21.00

  • Η μεταφορά των μαθητών του σχολείου μας, γίνεται με ασφάλεια και συνέπεια, με ιδιόκτητο σχολικό λεωφορείο και έμπειρο οδηγό και συνοδούς.

  • Μέσα στα σχολικά υπάρχει κινητή τηλεφωνία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονιών

Οι ενημερώσεις γονέων πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, απογευματινές ώρες στο πλαίσιο ατομικών συναντήσεων με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό της τάξης.

  • Στο σχολείο πραγματοποιούνται τα Preschool Clubs τα οποία πλαισιώνουν το εβδομαδιαίο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υλοποιούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Γυμναστική, Drama Therapy, Tae Kwon Do, Μουσική, Ledόραμα (light sensory table), English Club, Messy play, Pre ballet, Κολυμβητήριο, Ιππασία

 

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτικούς που διακρίνονται τόσο για την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση, την επιστημονικότητα και την αγάπη τους για το παιδί. Στην Umbrella πιστεύουμε στη δια βίου μάθηση και οργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προσωπικό που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις.

Περίπου μία φορά τον μήνα οργανώνονται εκδρομή ή επίσκεψη σε χώρους εργασίας, θέατρα, μουσειά, θεματικές εκθέσεις, φάρμα, μελισσοκομείο, κτήμα με αμπέλια, θεματικά πάρκα και διαδραστικούς χώρους όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε παιδαγωγικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα για την ηλικία τους με διαφορετικό κάθε φορά αντικείμενο.

Η Umbrella διοργανώνει ομαδικές ενημερωτικού χαρακτήρα συναντήσεις που απευθύνονται σε γονείς. Η θεματολογία άπτεται της γονεϊκότητας όπως η παιδική διατροφή, η θετική διαπαιδαγώγηση, attachment parenting, ενσυναίσθηση κι άλλα.

Οι ενημερώσεις γονέων πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, απογευματινές ώρες στο πλαίσιο ατομικών συναντήσεων με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό της τάξης.

 

Πόσο ευχάριστο το παιχνίδι με την άμμο, το νερό και τη λάσπη! Είτε είναι πρωί, είτε αργά το απόγευμα, ιδιαίτερα τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με αυτά τα βασικά υλικά της φύσης.  Η ανάμειξη χώματος, νερού και άλλων φυσικών υλικών όπως βότσαλα, φύλλα ή γρασίδι παρέχει ατέλειωτες δυνατότητες για μάθηση και διασκέδαση. 

Καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η υγιεινή διατροφή αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στην κοινωνία μας, η περιβαλλοντική και αγρο-διατροφική εκπαίδευση θα πρέπει να έχουν πλέον σημαντική θέση στα σύγχρονα σχολικά προγράμματα.

Στο σχολείο μας η επικοινωνία των γονέων με παιδαγωγούς και διοίκηση γίνεται άμεσα και real time. Μέσω που application επίσης γίνεται διαμερισμός φωτογραφιών, ανακοινώσεων και μηνυμάτων.

Η Ψυχολόγος επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση το σχολείο μας όπου πραγματοποιεί παρατήρηση εντός των τάξεων αλλά και coaching σε εκπαιδευτικούς και γονείς όπου κριθεί απαραίτητο. Επίσης, υλοποιεί δραστηριότητες με τα παιδιά ενσυναίσθησης και προκοινωνικών δεξιοτήτων, ενώ συντονίζει σεμινάρια γονέων.

Η φροντίδα της υγείας του παιδιού αποτελεί πάντοτε βασικό μέλημά μας. Παρέχουμε δύο φορές τον μήνα προληπτική παιδιατρική παρακολούθηση, σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

Η παιδίατρός μας, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της παιδιατρικής, φροντίζει τόσο για την εγκυρότητα της εξέτασης των παιδιών, όσο και για την ευχάριστη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκειά της.

Σε συνεργασία με έμπειρο λογοθεραπευτή πραγματοποιείται λογοθεραπευτική αξιολόγηση των παιδιών άνω των 3 ετών. Ακολουθεί ενημέρωση των γονέων για τυχόν δυσκολίες του παιδιού και τους τρόπους αντιμετώπισης. Η λογοθεραπεία ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας και μάσησης-κατάποσης. Η παρέμβαση και η αντιμετώπιση των διαταραχών αυτών προλαμβάνει δυσκολίες μαθησιακές, γλωσσικές, κοινωνικές ή και συναισθηματικές.

Ο Οδοντίατρος επισκέπτεται το σχολείο στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Αγωγή Υγείας», συμβάλλει στην εξοικείωση των παιδιών με τη στοματική υγιεινή και εξετάζει τα παιδιά.