Συχνες ερωτησεις

Για να λύσουμε τις απορίες σου

Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν τον Ιανουάριο και συνεχίζονται μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις σε κάθε τμήμα. Παρόλα αυτά μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να οριστεί μία συνάντηση έτσι ώστε να γνωρίσετε το σχολείο μας και να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμά και τη λειτουργία μας. Εφόσον το επιθυμείτε, θα επικοινωνήσετε έπειτα από αυτή τη συνάντηση με την γραμματεία του σχολείου ώστε προχωρήσετε στην εγγραφή.

Χρειάζεται να συμπληρώσετε μία αίτηση προεγγραφής  και συναίνεσης για χρήση προσωπικών δεδομένων (GDPR), αντίγραφο της σελίδας των εμβολίων από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, πιστοποιητικό υγείας από Παιδίατρο, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αντίγραφα ταυτοτήτων γονέων ή κηδεμόνων, καταβολή του εκάστοτε ποσού της εγγραφής

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, έχει τους δικούς του ρυθμούς και τους σεβόμαστε πλήρως. Παρόλα αυτά η πείρα μας έχει δείξει πως το διάστημα 10 εργάσιμων ημερών είναι ικανοποιητικό για να συνηθίσει το παιδάκι σας το χώρο και τις νηπιαγωγούς μας. Ωστόσο σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμογής με γνώμονα την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό του attachment parenting.

Τα παιδιά χρειάζονται περίπου ένα μήνα για να συνειδητοποιήσουν πως αυτή θα είναι η νέα τους πραγματικότητα από εδώ και στο εξής. Το άγχος του αποχωρισμού είναι μία φυσιολογική αντίδραση των παιδιών, αλλά… και των μεγάλων. Ορισμένες φορές ο αποχωρισμός μπορεί να είναι δυσκολότερος για τους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην έκφραση των συναισθημάτων τους. Τα παιδιά έχουν μεγάλη ευκολία να «διαβάζουν» τις αντιδράσεις μας. Συναισθήματα όπως το άγχος, η αμφιβολία και οι τύψεις, επειδή αναγκαζόμαστε να το αφήσουμε στη φροντίδα άλλων, αποκωδικοποιούνται από το παιδί και του δημιουργούν αίσθηση ανασφάλειας. Θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι το παιδί έχει τα μάτια του στραμμένα επάνω μας για να βεβαιωθεί ότι θα είναι ασφαλές στο νέο του περιβάλλον και ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να προσαρμοστεί σ’ αυτό. 

Για όσα παιδιά πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο μας τον Σεπτέμβριο, συστήνουμε να γίνει η προσαρμογή τους μήνες Ιούνιο ή Ιούλιο. Για όλα τα υπόλοιπα παιδιά, γίνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με την έναρξη της φοίτησής τους.

Στο σχολείο δεν προσέρχονται αδιάθετα παιδάκια, τόσο για λόγους της δικής τους υγείας αλλά και λόγω της υγείας των υπόλοιπων παιδιών. Σε περίπτωση που το παιδάκι σας αδιαθετήσει στο σχολείο, ενημερώνεστε άμεσα προκειμένου να προσέλθετε άμεσα να το πάρετε. Το παιδί πρέπει να είναι τουλάχιστον 1-2 μέρες χωρίς κανένα σύμπτωμα για να επιστρέψει στον σταθμό.

Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να παραλαμβάνει άγνωστο σε εμάς άτομο χωρίς την προγενέστερη ενημέρωση από τους γονείς και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για ταυτοποίηση.

Το πρωινό και το απογευματινό είναι ελεύθερης επιλογής, δεν επιτρέπονται, όμως, σοκολατοειδή και συσκευασμένα. Για το μεσημεριανό ακολουθείται από όλα τα παιδάκια το Μηνιαίο Πρόγραμμα Διατροφής. Το μεσημεριανό γεύμα θερμαίνεται σε ηλεκτρική κουζίνα – Στο σχολείο δεν χρησιμοποιούνται μικροκύματα.

Κάθε 2 μήνες περίπου υπάρχει τακτική ατομική ενημέρωση σε προσωπικό ραντεβού με τις εκπαιδευτικούς. Ωστόσο σε καθημερινή βάση ενημερώνεστε για το παιδί, την εξέλιξη και τις ανάγκες του μέσω τoυ application που χρησιμοποιούμε όλοι στο σχολείο (Γονείς-Εκπαιδευτικοί-Διοίκηση) ή δια ζώσης κατά την αναχώρηση του παιδιού.

Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το πρόγραμμα που παρακολουθεί το παιδί σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού στο χώρο μας, ώστε να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματά μας και το κόστος. Τα δίδακτρα είναι ΕΤΗΣΙΑ και πληρώνονται με δόσεις (συνήθως από 4 έως 11, ανάλογα με τη μεταξύ μας συμφωνία). Τα δίδακτρα πληρώνονται εξ’ ολοκλήρου ακόμα και αν ένα παιδί απουσιάσει για λόγους υγείας ή αναψυχής για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από το σχολείο, δεδομένου ότι είναι δεσμευμένη η θέση του στο σχολείο. 

Στον Βρεφικό και Παιδικό Σταθμό δεχόμαστε παιδιά με voucher από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ